082 810 000

Obvestilo

PREMIERA ZADNJE SEZONE HBO SERIJE „IGRA PRESTOLOV“

Napisano dne: 10. 4. 2019

 

Osma in hkrati zadnja sezona najbolj gledane serije v zgodovini HBO-ja in pravi svetovni TV fenomen „Igra prestolov“ (Game of Thrones), bo v Sloveniji na voljo preko storitve HBO GO, in sicer od 15. aprila. Premiera na HBO kanalu bo ob 03.00h, istočasno z ameriško premiero, ponovno pa spet zvečer ob 20.00 h.

https://pressroom.hbo.rs/siteimages/goimages/series/13000/13074/-GO1_-_576.jpg

Po uspešni knjižni seriji "Pesem ledu in ognja" njenega avtorja Georgea R. R. Martina posneta televizijska nadaljevanka je epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, častihlepnih možeh in ženah, ki so enako plemeniti kot tudi zamerljivi in nizkotni – tako kot v resničnem svetu. Tisti, ki ima v sedmih kraljestvih Zahodnjega nadzor nad Železnim prestolom, si lasti tudi neomejeni vpliv in politično moč. Zgodba spremlja vzpone in padce mnogih rodbin in zavezništev, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do oblasti. To je pripoved o prevarah in spletkarjenju, časti in plemenitosti ter osvajanjih in zmagoslavju – v neprizanesljivi "Igri prestolov" bodisi zmagaš ali pa umreš.

 

Kot najbolj gledana serija v zgodovini HBO-ja in svetovni TV fenomen, je „Igra prestolov“ do danes osvojila številna priznanja, tudi neverjetnih 47 Emmy nagrad.

 

Med igralci, ki v seriji upodabljajo nepozabne like so Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Liam Cunningham, Maisie Williams, Sophie Turner, Gwendoline Christie, Kristofer Hivju, John Bradley, Kristofer Hivju in mnogi drugi.

 

Režijo nove sezone, ki vsebuje 6 epizod, so prevzeli David Benioff in D. B. Weiss, David Nutter in Miguel Sapochnik. Ob Benioffu in Weissu, sta scenarista zadnje sezone še Bryan Cogman in Dave Hill.