082 810 000

Obvestilo

Nagradna igra HBO -še do nedelje!

Napisano dne: 29. 8. 2014

HBO začenja z novo serijo originalne produkcije „Kirurg“, ki je bila premierno predvajana 9. avgusta na Cinemaxu. Serija bo na sporedu vsako soboto ob 22. uri. Ob tem vas CATV Selnica-Ruše v sodelovanju s HBO vabi k sodelovanju v nagradni igri "Kirurg", ki bo trajala do 31. avgusta 2014. Več informacij o nagradni igri najdete v splošnih pogojih nagradne igre.

 

 

Nekaj besed o seriji:

New York leta 1900. V bolnišnici Knickerbocker so inovativni kirurgi, medicinske sestre in osebje, ki premikajo meje medicine v času, ko še ni antibiotikov in je stopnja smrtnosti izjemno visoka. Novi vodja kirurškega oddelka je genialen, ošaben odpadnik dr. John Thackery, katerega odvisnost od kokaina in opija prekaša le njegova želja po medicinskih odkritjih in ugledu med kolegi. V bolnišnico s povsem belim osebjem in bolniki pride nadarjeni diplomant Harvarda dr. Algernon Edwards, ki se mora boriti za spoštovanje in se hkrati prebijati v mestu, prežetem z rasizmom. Knickerbocker skuša ohraniti sloves bolnišnice s kakovostno oskrbo in ustvariti dobiček. Prizadeva si privabiti bogate stranke, hkrati pa ima velike težave z obstankom.

V glavni vlogi igra Clive Owen (“Otroci človeštva,” HBO-jev film “Hemingway in Gellhornova”, nominacija za oskarja za vlogo v filmu “Bližnji odnosi”). Režiser je Steven Soderbergh (“Stranski učinki”; dobitnik oskarja za režijo filma “Preprodajalci”, dobitnik emmyja za režijo HBO-jevega filma “Moje življenje z Liberacejem”).