082 810 000

Obvestilo

Pester avgust na HBO

Napisano dne: 1. 8. 2018

 

 POUDARJENE PREMIERE HIT FILMOV IN SERIJ, KI V AVGUSTU PRIHAJAJO NA HBO KANALE IN STORITVE

   PREMIERE NOVIH SERIJ:

 

NOGOMETAŠI IV. (Ballers IV.)

Premiera 13. avgusta ob 21.00 h na HBO-ju

Novi deli vsak ponedeljek ob 21.00 h na HBO-ju

Novi deli vsak ponedeljek na HBO GO

 

Igrajo: Dwayne Johnson, John David Washington, Omar Benson Miller, Donovan W. Carter, Rob Corddry

 

Spencer Strasmore (Dwayne "The Rock" Johnson) in njegova prisrčna skupina sodelavcev, tekmecev in strank profesionalnega ameriškega nogometa se vračajo v četrti sezoni priljubljene komične serije, ki se še globlje podaja v ekstravagantni, visoko tvegani ter dobičkonosni športni svet v floridskem Miamiju in onkraj tega mesta. V tretji sezoni Spencer, ki se je odrekel kompromisu svojih načel in zvezi z nemarno bogatima bratoma Anderson, ki bi nogometno franšizo prestavila v Las Vegas, skupaj s partnerjem Joejem Krutelom razmišlja o širitvi podjetja na področje dela s strankami. Pri tem tehta priložnost nakupa trgovine z ekstremnimi športi v Los Angelesu, ki jo vodi divje neodvisni Lance Klians. Ricky Jerret čaka na možnost povratka, medtem ko se prilagaja novemu življenju očeta. Charles se sooča z nešteto izzivi, ki čakajo direktorja podjetja, Vernon nadaljuje svoje nepremišljene dejavnosti v nejevoljo prijatelja Reggieja, Jason pa skuša poslovno povezati Spencerja in univerzitetno čudo Quincyja Crawforda ter njegovo nič manj navdušujočo mater Jaydo.

 

NEGOTOVA III. (Insecure III.)

Premiera 13. avgusta ob 21.30 h na HBO-ju

Novi deli vsak ponedeljek ob 21.30 h na HBO-ju

Novi deli vsak ponedeljek na HBO GO

 

Igrajo: Issa Rae, Yvonne Orji, Lisa Joyce, Natasha Rothwell, Amanda Seales

 

Avtorica, scenaristka in igralka Issa Rae na program HBO prinaša svež in drugačen komedijantski glas. Njena komična serija spremlja prijateljstvo med Isso (Rae) in Molly (Yvonne Orji), medtem ko se prebijata po zahtevnem poklicnem in zasebnem ozemlju sodobnega Los Angelesa – ter se pri tem soočata z neskončnimi izzivi dveh temnopoltih žensk, ki kljubujeta vsem rasnim stereotipom. Issa se sama pred domačim ogledalom rada pretvarja, da je jeznorita raperka, vendar je njen vsakdan neopazne uslužbenke v neprofitni izobraževalni ustanovi veliko bolj suhoparen. Bliža se 30. letu in začenja pomišljati o svoji petletni zvezi z brezposelnim fantom Lawrenceom (Jay Ellis), ki se ne premakne nikamor. Nič lažjih dilem nima njena najboljša prijateljica Molly, katere poklicna kariera dobro plačane odvetnice je v kričečem nasprotju z njenim bednim ljubezenskim življenjem. Po nepričakovanem nastopu pred mikrofonom sklene Issa izraziti svojo boljšo in drznejšo plat, vendar ugotovi, da ji kot britev ostre raperske rime prav nič ne pomagajo pri negotovosti v vsakdanjem življenju.

 

ŽIVALI III. (ANIMALS III.)

Premiera 10. avgusta ob 21.30 h na HBO 3

Novi deli vsak petek ob 21.30 h na HBO 3

Premiera na HBO GO 4. avgusta, vsako soboto novi del

 

Izvršna producenta Mark in Jay Duplass prinašata tretjo sezono animirane serije za odrasle, ki sta jo ustvarila scenarista in režiserja Phil Matarese ter Mike Luciano. V široko zasnovani tretji sezoni se ta multi-žanrska serija odvija v praznem, poapokaliptičnem New Yorku tri leta po zloglasnem "Zelenem dnevu" iz zaključka druge sezone, ki je izbrisal človeštvo v Velikem jabolku. S prepletom igranih kadrov in animiranih prizorov ter gostovanjem slavnih osebnosti iz sveta televizije, glasbe in komedije se nesramna in edinstvena komedija vrača z desetimi novimi deli; v njih raziskuje različne drame, veselje in tesnobo živalskih prebivalcev New Yorka, ki se trudijo najti smisel življenja v praznem poapokaliptičnem svetu, kjer ni več ljudi. Tokrat nas čakajo podgane, ki raziskujejo novo pridobljena ozemlja v mestu, psi, ki se skušajo znajti brez gospodarjev, zaljubljeni konji iz različnih družbenih slojev in veliko drugega.

 

SNEG II. (Snowfall II)

Premiera 17. avgusta ob 21.00 h na HBO-ju

Novi deli vsak petek ob 21.00 h na HBO-ju

Premiera na HBO GO 20. julija, vsak petek novi del

 

Igrajo: Damson Idris, Carter Hudson, Sergio Peris-Mencheta, Emily Rios, Isaiah John

 

Los Angeles leta 1983. Prišlo je novo neurje in reče se mu "crack". Kriminalna drama "Sneg" v svoji drugi sezoni prikazuje nadaljevanje epidemije cracka in kokaina v ZDA ter vpliv kulture mamil na podobo tega ameriškega mesta. Serija spremlja zgodbe različnih likov, katerih življenjske poti se nasilno prepletajo. Med njimi so Franklin Saint, mladi ulični podjetnik na lovu za oblastjo; Gustavo "El Oso" Zapata, mehiški rokoborec, ujet v boj moči in vpliva znotraj kriminalne družine; Teddy McDonald, operativec CIE na begu pred mračno preteklostjo, ki na lastno pest organizira operacijo za podporo upornikov v Nikaragvi; ter Lucia Villanueva, sama s sabo obsedena hči zloglasnega mehiškega zločinca, ki skuša izkoristiti potencial novega mamila, kljub nevarnostim, ki jih prinaša tako življenje.

 

KREMPLJI (Claws)

Premiera 15. avgusta ob 21.45 h na HBO 3

Novi deli vsako sredo ob 21.45 h na HBO 3

Celotna I. i II. sezona na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Niecy Nash, Carrie Preston, Harold Perrineau, Jenn Lyon, Judy Reyes

 

Neprizanesljivo temačen, strupeno zabaven prikaz ženske zlonamernosti "Kremplji" spremlja življenje petih sila različnih zahrbtnih manikerk v kozmetičnem salonu "Nail Artisan of Manatee" na Floridi, kjer se odvija veliko več kot le depilacija in nega okončin. V središču pripovedi je lastnica salona Desna, ki živi skupaj s svojim duševno bolnim bratom dvojčkom Deanom in skrbi zanj. Med osebjem v lokalu so njena najboljša prijateljica Jennifer, pretirano trezna nekdanja žurerka z dvema otrokoma iz prejšnje zveze; Quiet Ann, njena skrivnostna šoferka in obenem varnostnica v salonu; sumljivo uglajena Polly, ki je nedavno odslužila zaporno kazen zaradi kraje identitete; ter Virginia, ki se niti ne trudi skrivati zdolgočasenosti in nepotrpežljivosti pri svojem delu. Za zmedo v salonu "Nail Artisan" skrbijo še Roller, kmetavzarski nepridiprav, ki vodi na pol zakonito protibolečinsko kliniko in s pomočjo Desninega salona skrbi za pranje denarja od umazanih zaslužkov; Jenniferin mož Bryce, ki je po novem trezen in skuša kot svetovalec za zmernost ostati na pravi strani zakona; dr. Ken Brickman, dobronamerni zdravnik pri malce manj dobronamerni in celo nelegalni kliniki za odvajanje od mamil; ter Uncle Daddy, nevarni šef južnjaške mafije, ki je globoko veren in dejavno biseksualen.

 

 

GOMORA III. (Gomorra III)

Premiera prvih dveh delov 21. avgusta ob 21.00 h na HBO 3

Vsak torek po dva nova dela ob 21.00 h na HBO 3

Vsi deli na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Marco D'Amore, Salvatore Esposito, Cristina Donadio, Cristiana Dell'Anna, Arturo Muselli

 

Po tem, ko so zločinskega botra Dona Pietra umorili, je v kriminalnem podzemlju Neaplja nastala praznina. Nadzor prevzame njegov sin Genny, ki izkoristi priložnost za poravnavo starih dolgov. Pripadniki preostalih frakcij so izčrpani od nasilnih soočenj in nenehnega pritiska policije. Po velikih finančnih izgubah so se sprijaznili s položajem in sklenili premirje. Zdaj ko bo Avitabile še eno leto v ječi, mora Genny vladati nad severnim Neapljem in Rimom. Ciro je bil po drugi strani deležen maščevanja, vendar so njegove sanje in njegova družina uničeni. Odloči se pustiti vse skupaj za seboj, odpotuje v Bolgarijo in se zaposli pri vplivnem prekupčevalcu z mamili Valentinu. A ko se je prisiljen vrniti v Neapelj, Ciro sklene novo in močno zavezništvo z mladim častihlepnim Enzom; luč, ki je nekoč že ugasnila, se vnovič prižge v Cirovih očeh. Enzo se z njegovo pomočjo nauči, kaj pomeni biti pravi šef in kako vzeti tisto, kar ti pripada. Za oba napoči čas velikih sprememb. Začela sta kot poulična preprodajalca mamil, zdaj pa pleteta zločinske mreže onstran zidov Neaplja in celo državne meje.

 

ŠEST II. (Six II)

Premiera 24. avgusta ob 20.00 h na HBO-ju

Novi deli vsak petek ob 20.00 h na HBO-ju

Vsi deli na voljo na HBO GO-ju

 

Igrajo: Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Olivia Munn

 

Po navdihu resničnih dogodkov vojna drama beleži misijo ameriške posebne enote Six, elitne skupine vojakov, medtem ko v Afganistanu lovijo izmuzljivega talibanskega voditelja, obkroženega s teroristi. Na dejanskih bojnih nalogah zasnovana serija nas odpelje v središče spopadov, ki so jim priča možje, bodisi na bojišču ali zunaj njega, medtem ko se zavzeto trudijo braniti demokracijo in služiti domovini. V drugi sezoni Olivia Munn igra predano častnico CIE, ki se je povzpela po vojaški hierarhiji, da bi lahko sodelovala z enoto Six, slednji pa se pridruži nov član. Medtem ko se možje trudijo ohranjati krhko ravnovesje med opravljanjem dolžnosti na bojišču in življenjem doma, ženske napredujejo na nove ravni moči in neodvisnosti. Serijo "Six" sta ustvarila za oskarja nominirani scenarist William Broyles ("Brodolom", "Apollo 13", "Marinec") in David Broyles, vojni veteran in nekdanji specialec pri posebnih enotah.

 

NOVI DELI HIT SERIJ:

 

OSTRINA (Sharp Objects)

Novi deli vsak ponedeljek ob 20.00 h na HBO-ju

Novi deli vsak ponedeljek na HBO GO-ju

 

Igrajo: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Matt Craven

 

Kriminalna serija v osmih delih je posneta po istoimenskem romanu avtorice Gillian Flynn (po njeni prejšnji knjigi je slavni David Fincher leta 2014 posnel triler "Ni je več"). Zgodba spremlja novinarko Camille Preaker (Amy Adams), ki se vrne v domači kraj, da bi poročala o tamkajšnjem umoru dveh mladih deklet. Ko skuša sestaviti psihološko uganko iz svoje preteklosti, ugotovi, da se je malce preveč poistovetila z nesrečnima žrtvama.

 

PREVARA IV. (The Affair)

Novi deli vsak torek ob 20.45 h na HBO-ju

Novi deli vsak ponedeljek na HBO GO

 

Igrajo: Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson, Maura Tierney, Julia Goldani Telles

 

Pomenljiva in zapeljivo dvoumna serija spremlja čustvene posledice zunajzakonske zveze med Noahom Sollowayjem in Alison Lockhart, ki se spoznata v letoviškem mestu Montauk na Long Islandu v New Yorku. Noah je učitelj na šoli v New Yorku ter nekdanji študent kolidža Williams, ki so mu objavili en roman in se zdaj trudi napisati novo knjigo. Je srečno poročeni oče štirih otrok, vendar ga moti prevelika odvisnost od njegovega premožnega tasta. Alison je mlada natakarica, ki skuša po tragični smrti otroka zakrpati svoje življenje in svoj zakon. Provokativna drama ločeno spremlja zorna kota Noaha in Alison, pri čemer s spominskimi poudarki vsakega od njiju pripoveduje drugačno zgodbo.

 

SLAVNA IN ZALJUBLJENA (Famous In Love)

Novi deli vsako sredo ob 21.00 h na HBO 3

  1. in II. sezona na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Bella Thorne, Charlie DePew, Georgie Flores, Carter Jenkins, Niki Koss

 

Serija "Slavna in zaljubljena", posneta po romanu avtorice Rebecce Serle, spremlja običajno študentko na kolidžu Paige (Bella Thorne), ki po opravljeni avdiciji dobi vlogo v uspešnem hollywoodskem filmu. Poslej mora usklajevati svoj študij in novo zvezdniško življenje, v katerem je deležna romantične pozornosti svojih soigralcev, pri tem pa odkriva prednosti in pomanjkljivosti statusa slavne filmske igralke.

 

UBIJ EVE IV. (Killing Eve)

Novi deli vsako nedeljo ob 21.00 h na HBO 3

Vsi deli na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Jodie Comer, Sandra Oh

 

Po kriminalnih zgodbah avtorja Luka Jenningsa posneta serija spremlja Villanelle (Jodie Comer), psihopatsko in nenavadno nadarjeno morilko, ter nič manj odločno Eve (Sandra Oh), ki ji je za petami. Eve je zdolgočasena uslužbenka tajne službe z ostrim umom, katere enolično pisarniško delo ne izpolnjuje njenih fantazij o tem, da bi bila vohunka. Villanelle je iznajdljiva in elegantna morilka po naročilu, vajena razkošja, ki ji ga omogoča njena nasilna služba. Inteligentni nasprotnici sta enako obsedeni druga z drugo in se lotevata nevarne igre mačke in miši. Kriminalna serija prinaša mešanico surovih nesramnosti in patosa z ostrim humorjem, izvirne dialoge ter dih jemajočo akcijo.

 

MLADI SHELDON (Young Sheldon)

Vsako nedeljo 3 novi deli na HBO 3

Vsi deli na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord

 

Odraščanje v vzhodnem Teksasu za 9-letnega Sheldona Cooperja ni najlažje. Nenavadno brihten in nadarjen deček je zmožen izjemnih matematičnih in znanstvenih dosežkov, a mu to ne pomaga v svetu, kjer kraljujejo cerkvene zapovedi in ameriški nogomet. Medtem ko se krhki, iznajdljivi in malce naivni Sheldon ukvarja s tem svetom, se mora njegova povsem običajna družina ubadati predvsem z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi. Njegov oče George se trudi biti dober srednješolski nogometni trener in oče dečku, ki ga ne razume vedno. Sheldonova mati Mary je divje zaščitniška in ljubeča do svojega sina, kljub ne najbolj primernemu okolju, v katerega se ta težko vključuje. Sheldonov starejši brat Georgie se v srednji šoli trudi po najboljših močeh, vendar je težko biti frajer, če sediš v istem razredu kot tvoj mlajši 9-letni brat. In nazadnje je tukaj še Sheldonova sestra dvojčica Missy, ki je včasih ljubosumna zaradi pozornosti, ki je je deležen njen brat, vendar je kljub temu edina, ki mu stvari pove brez olepševanja in po pravici. Zgodba se odvija pred serijo "Veliki pokovci", v kateri so gledalci lahko spoznali legendarnega, ekscentričnega in čudaškega Sheldona Cooperja. Komedija nam omogoča, da ga spoznamo, ko je bil še deček, ki se je šele odpravljal na nedolžno, nelagodno in upanja polno pot do človeka, kakršen bo postal.

 

MARATONI SERIJ

 

SNEG (Snowfall)

Maraton celotne prve sezone 11. avgusta od 21.00 h na HBO 3

Vsi deli so na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Damson Idris, Carter Hudson, Emily Rios, Sergio Peris-Mencheta, Juan Javier Cardenas

 

Los Angeles leta 1983. Prihaja novo neurje in reče se mu "crack". Kriminalna drama "Sneg" prikazuje začetke epidemije cracka in kokaina v ZDA ter vpliv kulture mamil na podobo tega ameriškega mesta. Serija spremlja zgodbe različnih likov, katerih življenjske poti se nasilno prepletajo. Med njimi so Franklin Saint, mladi ulični podjetnik na lovu za oblastjo; Gustavo "El Oso" Zapata, mehiški rokoborec, ujet v boj moči in vpliva znotraj kriminalne družine; Teddy McDonald, Cijin operativec na begu pred mračno preteklostjo, ki na lastno pest organizira operacijo za podporo upornikom v Nikaragvi; ter Lucia Villanueva, sama s sabo obsedena hči razvpitega mehiškega zločinca.

 

NASLEDSTVO (Succession)

Maraton celotne sezone 18. avgusta od 20.10 h na HBO 3

Vsi deli so na voljo na HBO GO

 

Igrajo: Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin

 

Logan Roy in njegovi štirje otroci nadzirajo eno največjih medijskih in zabavnih konglomeratov na svetu. Serija "Nasledstvo" spremlja družino, ki razmišlja o prihodnosti, ko bo moral njihov oče prepustiti vajeti podjetja nekomu drugemu. Zgodba se odvija v New Yorku in raziskuje teme politične moči, denarja in družinskih odnosov. Logan Roy je vpliven, brezkompromisen patriarh na čelu korporacije Waystar Royco, mednarodnega medijskega konglomerata v družinski lasti. Poročen je s tretjo ženo Marcio, ljubečo in v vseh smislih izjemno žensko. Kendall Roy je starejši Loganov sin iz njegovega drugega zakona, trenutno predsednik divizije na podjetju ter njegov najverjetnejši naslednik. Roman Roy je Kendallov mlajši brat ter Loganov odkritosrčni, zabave željni sin, ki ni več zaposlen pri očetovem podjetju. Siobhan "Shiv" Roy je Loganova edina hči in njegov najmlajši otrok, ki dela kariero v politiki. Connor Roy je Loganov najstarejši sin ter edini otrok iz njegovega prvega zakona, ki se je odločil za samostojno življenje v Novi Mehiki. Napetost narašča, ko se Loganov rojstni dan sprevrže v boj moči med očetom in sinom ter brati in sestrami. Loganovi otroci se soočajo s težko odločitvijo, v kateri se križata boj za prevzem oblasti nad podjetjem in zvestoba družini.

 

 

PREMIERE BLOCKBUSTERJEV IN HIT FILMOV

 

 V filmu „Samo tebe vidim“ (All I See Is You)  spoznamo čedno Gino (Blake Lively), ki je oslepela že v otroštvu, in je pri svojem življenju odvisna od zvestega moža Jamesa (Jason Clarke); zdi se, da je ta odvisnost celo poglobila njun strasten odnos. Potem pa Gina dobi priložnost za operativno presaditev roženice, ki ji povrne vid. Z novo pridobljenim čutom začne odkrivati dotlej neznane in grozljive podrobnosti o sebi in Jamesu, svojem zakonu in njunem skupnem življenju.

Premiera: 5. avgusta ob 20.00 h na HBO-ju

Na HBO GO na voljo od 5. avgusta

 

Prvi del "Kingsman: Tajna služba" nas je vpeljal v skrivni svet neodvisne mednarodne obveščevalne agencije Kingsman, katere glavni cilj je varovati svet pred blazneži. V njegovem nadaljevanju „Kingsman: Zlati krog(Kingsman: The Golden Circle)  se naši junaki soočajo z novimi izzivi. Po uničenju njihovega glavnega štaba jih bo pot popeljala do odkritja sorodne vohunske agencije v Združenih državah z imenom Statesman, ki izvira iz časov nastanka obeh agencij. V novi pustolovščini, ki preizkuša njihove meje in moči, se bosta morali elitni agenciji z obeh strani luže združiti, da bi premagali neusmiljenega skupnega sovražnika. Reševanje sveta je zdaj že uveljavljena rutina za našega mladega junaka Eggsyja.

Premiera: 19. avgusta ob 20.00 h na HBO-ju

Na HBO GO na voljo od 19. avgusta

 

Pustolovec Tad se v animiranem filmu „Tad Jones: Skrivnost kralja Midasa“ (Tad the Lost Explorer and the Secret of King Midas) odpravi v Las Vegas, da bi videl zadnje odkritje svoje prijateljice Sare: papirus, ki dokazuje obstoj bajeslovne čarobne ogrlice kralja Midasa. Ta je menda v zlato spremenila vse, česar se je dotaknil njen lastnik. Vendar se veselo srečanje Tada in Sare izjalovi, ko zlobni milijonar Jack Rackham ukrade papirus in za nameček ugrabi Saro, da bi jo prisilil k iskanju dragocene ogrlice, neprecenljivega vira neomejenega bogastva.

Premiera: 26. avgusta ob 20.00 h na HBO-ju

Na HBO GO na voljo od 26. avgusta

 

Po uničenju miroljubne Republike znanemu vesolju vlada militantni Prvi red, ki ne trpi nepokorščine. V filmu „Vojna zvezd: Poslednji Jedi“ (Star Wars: The Last Jedi) skuša vrhovni vodja Snoke za vsako ceno uničiti preostanek odporniškega gibanja in zavladati celotni galaksiji. Samo generalka Leia Organa in njena skupina upornikov se še zoperstavlja neusmiljeni tiraniji – v prepričanju, da se bo jedijevski mojster Luke Skywalker vrnil in zanetil iskrico upanja v boju zoper enoumje. Ampak uporniki so zdaj izpostavljeni; medtem ko Prvi red drvi proti njihovemu oporišču, se drzni junaki pripravljajo na obupan pobeg.

Premiera: 26. avgusta ob 20.00 h na HBO-ju

Na HBO GO na voljo od 26. avgusta

 

 PREMIERE DOKUMENTARCEV

 

PLANET PETRILA (Planeta Petrila)

Premiera 16. avgusta ob 21.35 h na HBO-ju

Na HBO GO na voljo od 16. avgusta

 

Medtem ko se rudarji v romunskem mestu Petrila še zadnjič odpravijo na delovišče pod zemljo, se 61-letni Ion Barbu – nekdanji rudar, zdaj pa umetnik in aktivist – ukvarja s svojo nalogo: ohranitev kulturne dediščine in počastitev zgodovinskega pomena rudnika v Petrili. V skladu z evropskimi določili naj bi po zaprtju rudnika oblasti popolnoma porušile tudi vsa rudarska poslopja na površju tal. To bi pomenilo surov konec nekega obdobja, ko je rudarska skupnost čutila globoko povezanost s svojo dejavnostjo, vendar se zdi, da politikov in gospodarstvenikov to niti najmanj ne zanima. Barbu se noče ukloniti, storil bo vse, da ohrani rudarske stavbe, ki bi postale prizorišča kulture in zgodovine. Stene poslopij okrasi s poslikavami in tam priredi kulturne dogodke, ulične proteste ter celo festival amaterskega gledališča. Njegova odločenost je hud zalogaj za nasprotnike, njegova umetnost, ki si izposoja motive iz umetnostne zgodovine, pa je označena za "absurdni poskus, ki ironično ustreza razmeram". Vendar so njegova dejanja več kot samo romantični upor, postanejo simbol za kolektivno žalovanje za propadom nekoč pomembne, zdaj pa odvečne industrije.

 

Vsi filmi, serije in dokumentarci bodo na voljo tudi preko HBO storitev videa na zahtevo - HBO On Demand in HBO GO.