082 810 000

Obvestilo

„ODHOD IZ NEVERLANDA“

Napisano dne: 7. 3. 2019

 

Dvodelni dokumentarni film „Odhod iz Neverlanda“ (Leaving Neverland) preiskuje dve ločeni, a hkrati vzporedni zgodbi dveh fantov, ki sta se spoprijateljila z Michaelom Jacksonom. James „Jimmy“ Safechuck je imel takrat 10 let, Wade Robson pa 7. Ko je bila kariera kralja popa na vrhuncu, sta bila  skupaj s svojima družinama povabljena v njegov magični svet, ki je vse prevzel.

 

Skozi težke intervjuje z Jamesom, ki ima sedaj 37 let in Wadeom, ki ima 41 let, kot tudi njunima mamama, ženama, brati in sestrami, dokumentarec gradi podobo o nenehnem zlorabljanju in raziskuje zapletene občutke, ki so oba moška pripeljali do soočenja s svojimi izkušnjami v otroštvu, ko sta tudi sama postala starša.

 

Producent in režiser dokumentarca je Dan Reed, ki je za HBO že posnel dokumentarec nominiran za Emmyja „Charlie Hebdo: Trije dnevi groze“ ter „Terror at the mall“. Dokumentarec „Odhod iz Neverlanda“ bo preko storitve HBO GO v celoti na voljo od 8. marca, na HBO kanalu pa bo 1. del predvajan 10. aprila ob 20.00h, 2. del pa 11. aprila ob istem času.

 

Dokumentarec je nedavno doživel svetovno premiero na festivalu Sundance, in sicer v kategoriji „Special Events“. Prve pohvale kritikov so objavljene v časopisu Rolling Stone, ki je dokumentarec opisal kot „zelo naporen za gledanje, še težji za ignoriranje in nemogoč za pozabo... portret poguma“, Hollywood Reporter je za film napisal, da je „vznemirjujoč, zapleten in žalosten“, Variety pa je poudaril, da je to „uničujoče močno in prepričljivo pričanje“.

 

Producent in režiser filma „Odhod iz Neverlanda“ je Dan Reed, montažer je Jules Cornell, pomočnica producenta je Marguerite Gaudin, direktor fotografije je tudi Dan Reed, skladatelj je Chad Hobson, glasbeni producent je Steve McLaughlin. Izvršni producentki za HBO Documentary Films sta Nancy Abraham in Lisa Heller.