082 810 000

Obvestilo

PREMIERA NOVE HBO SERIJE „EVFORIJA“

Napisano dne: 12. 6. 2019

 

Igralka in pevka Zendaya je v novi HBO-jevi seriji „Evforija“ (Euphoria), ki bo premierno predvajana 17. junija ob 21.00h na HBO kanalu, ta dan pa bo prva epizoda na voljo tudi preko online video streaming storitve HBO GO, zaigrala glavno vlogo. Nove epizode bodo predvajane vsak ponedeljek ob enakem času, ko bodo na voljo tudi na HBO GO-ju.

Zgodba nove serije "Evforija" prinaša svež pogled na dramo o odraščanju: spremlja skupino srednješolcev, ki spoznavajo ljubezen in prijateljstvo, pa tudi svet mamil, seksa, različnih strahov in vplivnih družbenih medijev. V središču pripovedi je zasvojena sedemnajstletnica Rue Bennett (Zendaya), ki se je nedavno vrnila z odvajanja od mamil in skuša najti smisel v prihodnosti. Življenje se ji drastično spremeni, ko spozna Jules Vaughn, transseksualno dekle, ki se je po ločitvi staršev priselila v njen kraj in tako kot Rue išče svoje mesto v svetu. Tukaj so še njeni sošolci: Nate Jacobs, športnik, katerega jeza prikriva spolno negotovost, in njegovo občasno dekle Maddy Perez, nogometni zvezdnik Chris McKay, ki se mu prehod od srednje šole na kolidž zdi težji, kot je pričakoval, Cassie Howard, katere seksualna preteklost jo vztrajno zasleduje, njena mlajša sestra Lexi Howard, prijateljica Rue iz otroštva, ter najstnica z močno izraženo telesno identiteto Kat Hernandez, ki raziskuje svojo spolnost. Med zasedbo so poleg priljubljene igralke in pevke Zendaye tudi Hunter Schafer, Jacob Elordi, Algee Smith in Sydney Sweeney.

 

 

Poleg Zendaye, v seriji igrajo tudi Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Storm Reid, Hunter Schafer, Algee Smith in Sydney Sweeney.

 

Avtor serije in scenarist vseh epizod je Sam Levinson, ki je hkrati tudi izvršni producent. Izvršni producenti so tudi raper Drake, Future the Prince, Ravi Nandan, Kevin Turen, Hadas Mozes Lichtenstein, Ron Leshem, Daphna Levin, Tmira Yardeni, Mirit Toovi, Yoram Mokady, Gary Lennon in Jim Kleverweis, svetovalca pa sta Scott Turner Schofield in Jeremy O. Harris.

Serija je nastala v sodelovanju z A24, temelji pa na istoimenski izraelski seriji, katero sta ustvarila Ron Leshem in Daphna Levin.