082 810 000

Obvestilo

HBO z novo mini serijo

Napisano dne: 10. 7. 2016

 

EKSKLUZIVNA PREMIERA NOVE MINISERIJE  ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE „USODNA NOČ“ (The Night Of)

USTVARJALCI SO Z OSKARJEM NAGRAJENI SCENARIST „SCHINDLERJEVEGA SEZNAMA“ STEVEN ZAILLIAN, ZA OSKARJA NOMINIRAN RICHARD PRICE, JANE TRANTER, JAMES GANDOLFINI IN PETER MOFFAT

V GLAVNIH VLOGAH: JOHN TURTURRO IN RIZ AHMED

 

PREMIERA: 11. JULIJA OB 3.00/20.00H, EKSKLUZIVNO NA HBO-JU

 

Home Box Office, vodilna premium televizijska mreža s ponosom najavlja ekskluzivno premiero nove HBO kriminalne miniserije »Usodna noč«, ki se bo na HBO-ju v Sloveniji predvajala ob istem času, kakor v ZDA: 11. julija, v noči iz nedelje na ponedeljek ob 3.00h po lokalnem času. Še isti dan bo 1. del serije predvajan tudi na HBO kanalu v času največje gledanosti ob 20.00h, dostopen pa bo tudi preko naših storitev videa na zahtevo – HBO On Demand in HBO GO.

 

Prvi del “Usodne noči” bo dostopen brezplačno preko storitve HBO GO.

 

Vsi gledalci v Sloveniji, ki bodo od 11. julija do 10. avgusta obiskali www.hbogo.si, si bodo lahko prvi del nove HBO originalne miniserije „Usodna noč“ ogledali brezplačno.

 

O MINISERIJI

Nova HBO-jeva osemdelna miniserija "Usodna noč", nam skozi izkušnje mladega pakistanskega američana, ki ga za umor mlade ženske na Upper West Sideu bremeni ogromno dokazov, prikaže temne kotičke kazenskega pravosodja v New Yorku.

"Usodna noč" se poglobi v zapleten in kompleksen newyorški primer umora, ki ga nesporno spremljajo kulturni in politični prizvoki ter gledalcu ponuja sodoben pogled na kriminal, domnevno krivdo in urbani zaporniški sistem.

Serija raziskuje primer umora iz različnih konfliktnih zornih kotov ter odpira nov pogled na žanr kriminalne drame. V glavnih vlogah sta John Turturro kot borbeni odvetnik in Riz  Ahmed kot njegova mlada pakistansko-ameriška stranka, v središču zgodbe pa je brutalni umor mlade ženske na Upper West Sideu. Poteka policijska preiskava, osumljenec je aretiran in zaprt - gre za simpatičnega, mladega, skromnega študenta, ki je bil skupaj s svojo družino vržen v brezno newyorškega kazenskega pravosodja. Medtem se njegovemu odvetniku, ki svoje stranke išče po policijskih postajah, nasmehne sreča in tako dobi najbolj odmeven primer v svoji karieri. Detektivi in tožilci ga zapletejo v mrežo pravnega manevriranja, ki spodkopava njegovo sposobnost vodenja primera.

Avtorja Steven Zaillian (z „Oscarjem“ nagrajeni scenarist „Schindlerjevega seznama“) in Richard Price („Skrivna naveza“, nominiran za „Oscarja“ za prirejeni scenarij „Barva denarja“), ponudita iskren pogled na slojevito newyorško kazensko pravosodje in otok Rikers, kjer optoženi čakajo na sojenje za kazniva dejanja.

V „Usodni noči“ igrajo John Turturro („Kdo je tu nor?“, serija „Transformerji“) kot Stone; Riz Ahmed („Nightcrawler“) kot Naz; Michael Kenneth Williams („Skrivna naveza“, „Imperij pregrehe“) kot Freddy; Bill Camp („12 let suženj“) kot detektiv Dennis Box, zaslužen za dokazno gradivo proti Nazu; in Jeannie Berlin (nominirana za „Oscar®“ za „The Heartbreak Kid“) kot Helen Weiss, tožilka na Nazovem sojenju. Igralsko zasedbo sestavljajo tudi Glenne Headly (nominiran za „Emmy®“ za „Lonesome Dove“), Payman Maadi („A Separation“), Poorna Jagannathan („Hiša iz kart“), J. D. Williams („Skrivna naveza“), Amara Karan („Darjeeling d.o.o.“) in Kevin Dunn („Podpredsednica“).

Projekt iz sanj Jamesa Gandolfinija

Serijo "Usodna noč" naj bi pri HBO pripravili v sodelovanju Jamesa Gandolfinija kot producenta in igralca v vlogi Johna Stona. Po tragični smrti priljubljenega igralca sta avtorja Zaillian in Price priredila scenarij in vodilna vloga je slednjič pripadla Turturru.

Opisi delov:

 

  1. del:

Čas predvajanja: 11. julija ob 03.00h in 20.00h na HBO-ju

  1. julija ob 21.00h na kanalu HBO 3
  2. julija ob 3h zjutraj dostopno na HBO GO-ju

                         od 11. julija dostopno na HBO OD-ju

 

Pakistansko-ameriški študent išče pravno zastopstvo, potem ko se zaplete v primer umora v New Yorku.

 

Scenarij: Richard Price; režija: Steven Zaillian

 

  1. del:

Čas predvajanja: 18. julija ob 03.00h in 20.00h na HBO-ju

  1. julija ob 21.00h na kanalu HBO 3
  2. julija ob 3h zjutraj dostopno na HBO GO-ju

                         od 18. julija dostopno na HBO OD-ju

 

Stone opozori Naza, naj molči. Box se sreča z očimom žrtve in pozneje s tožilko Helen Weiss.

 

Zgodba: Steven Zaillian in Richard Price; scenarij: Richard Price; režija: Steven Zaillian

 

  1. del:

Čas predvajanja: 25. julija ob 03.00h in 20.00h na HBO-ju

  1. julija ob 21.00h na kanalu HBO 3
  2. julija ob 3h zjutraj dostopno na HBO GO-ju

                         od 25. julija dostopno na HBO OD-ju

 

Medtem ko se Naz uči preživetja na otoku Rikers, njegove starše mika nasprotna ponudba za sinovo obrambo.

Zgodba: Steven Zaillian in Richard Price; scenarij: Richard Price; režija: Steven Zaillian